Полазна | Актуелно | Низом манифестација биће обележен овогодишњи Дан општине Ћуприја

Низом манифестација биће обележен овогодишњи Дан општине Ћуприја

Низом манифестација биће обележен овогодишњи Дан општине Ћуприја

Овогодишња прослава 13. октобра - Дана општине Ћуприја биће обележена низом манифестација које ће бити одржане од 11. до 13. октобра. 

Како је и било предвиђено, у среду, 11. октобра са почетком у 19 часова, у Музеју „Хореум Марги – Равно“ биће отворена изложба слика Надежде Петровић, свакако најзначајније српске сликарке с краја 19. и почетка 20. века. 

Већ у четвртак, 12. октобра, од 17 сати нас очекује 72. улична трка „Меморијал Александра Петровића“, иначе најстарија улична трка у Европи. Исте вечери ЉубитеЉи позоришне уметности, у сали Школе за основно музичко образовање, биће у прилици да погледају представу „Френки и Џони“, у којој ће однос двоје усамЉених средовечних Људи, кроз форму романтичне комедије, дочарати Слобода Мићаловић и Игор Ђорђевић. Почетак представе је заказан за 20 часова.

Свечана седница Скупштине општине Ћуприја заказана је за петак, од 12 часова, такође у сали Школе за основно музичко образовање „Душан Сковран“, док ће пре саме седнице, од 11 сати, бити положени венци и цвеће код споменика жртвама Првог и Другог светског рата. Завршног дана прославе, од 21 сати, на централном градском тргу биће приређен и концерт Ане Штајдохар.

 

 

Tagged as:

Нема тагова за овај чланак