Polazna | O Ćupriji | Sport | Teniski klub Slavija

Teniski klub Slavija

Teniski klub Slavija

Tenis se u Ćupriji igra od 1926. godine, kada je na Slaviji napravljen prvi teniski teren u privatnom vlasništvu. U okviru privatnog teniskog kluba, tenis su igrali inženjeri zaposleni u fabrici šećera.
Od tog perioda pa do danas, igranje tenisa u Ćurpiji prolazilo je kroz različite faze i oblike udruživanja u klubove. Danas je u našem gradu najaktivniji Teniski klub Slavija, obnovljen sa ciljem razvoja tenisa i nastavljanja tradicije bavljenja ovim sportom započete 1926. godine.

Teniski klub Slavija broji blizu 150 članova. Veoma je aktivan u razvoju takmičarskog sporta, škole tenisa, stručnog kadra i rekreativnog tenisa. Aktivnim učestvovanjem u radu i rukovođenju Teniskim savezom Srbije i Teniskim savezom Istočne Srbije, ovaj klub veoma mnogo doprinosi afirmaciji tenisa u Ćupriji i regionu, kao i afirmaciji naše opštine u Srbiji uopšte.
Danas, Teniski klub Slavija svoj rad bazira na gradskim teniskim terenima „Slavija“, gde svojim članovima pruža najkvalitetnije treninge, i gde organizuje domaća i međunarodna takmičenja.
Svi ljubitelji tenisa su dobrodošli u udruženje.

Adresa teniskih terena: gradski bazen Slavija sa teniskim terenima – Ul. Dobojska b.b.
Adresa kluba: Sokolski dom, Ul. Kneza Miloša 40
Veb adresa: www.tkslavija.com

Tagovi/oznake:

Nema tagova za ovaj članak