Polazna | Aktuelno | 5. REGIONALNI SAJAM OBRAZOVANјA – NOUFEST 2017

5. REGIONALNI SAJAM OBRAZOVANјA – NOUFEST 2017

image

Peti Regionalni sajam obrazovanja – NOUfest 2017 održaće se 16.i 17. marta, u zgradi Visoke medicinske škole strukovnih studija u Ćupriji, u organizaciji Regionalnog tima podrške za nauku, obrazovanje i umetnost – NOU tim , pod pokrovitelјstvom opštine Ćuprija.

Pod sloganom „Odličan (5)“ ovogodišnji NOUFEST  biće pravo mesto za đake, buduće studente, profesionalce, ali  i roditelјe, za upoznavanje sa programima škola i fakulteta iz Srbije, potencijalnim poslodavcima i budućim profesijama, ali i mesto novih znanja, poznanstava i iskustava.

NOUFEST 2017 će biti otvoren od 10:00 do 16:00 časova, svečano otvaranje je zakazano za četvrtak od 11:00 sati, a najavlјeno je da će sajam otvoriti ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Glavni program sajma čine prezentacije preko 30 fakulteta i visokoškolskih ustanova sa svih univerziteta u Srbiji, koji će svoje studijske programe predstavlјati oba dana. Odlična prilika za sve buduće studente iz Pomoravlјa da se na jednom mestu informišu o uslovima upisa, studijskim programima, stipendijama i drugim mogućnostima koje pružaju visokoškolske ustanove u Srbiji.

U četvrtak, 16. marta,  prvi put u okviru  NOUFESTa, biće održan Sajam zapošlјavanja u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošlјavanje. Svi zaineresovani  imaće priliku da ostvare direktan kontakt sa preko 20 poslodavaca koji imaju potrebu za zapošlјavanjem novih kadrova. Moći će da ostave svoje biografije poslodavcima, saznaju više o njihovom poslovanju, predstave sebe i svoje profesionalne kvalitete i  na licu mesta dogovore uslove zapošlјavanja.

U petak,17. marta, predstaviće se sve srednje škole iz Pomoravlјa u saradnji sa Školskom upravom Jagodina. Svim budućim srednjoškolcima i njihovim roditelјima, biće dostupne detalјne informacije, koje im mogu pomoći pri upoznavanju sa programima i načinima rada pomoravskih srednjih škola.

Ove godine tema sajma je Institut za nuklearne nauke „Vinča“, koji će zauzeti centralni štand na sajmu, uz predavanja koja nas očekuju oba dana:

„Otkrića u CERN-u – korak bliže ka razumevanju tajni Velikog Praska“- Milan Stojanović;

„Čudesni slučajevi u neurobiologiji“ –  Marina Zarić;

„Zračenje je naše prirodno okruženje“ – Danijela Aranđić.

Osim „Vinče“ prateći program čine:

1. Prezentacija Fondacije Tempus – Erazmus+ sa predavanjima „Projekti mobilnosti za škole“, „eTvining portal kao alat za unapređenje nastave i jačanje kompetencija nastavnika“ i  „Sistem podrške nastavnicima u izvođenju aktivnosti karijernog vođenja i savetovanja“;

2. Aleksandra Ninković Tašić, autorka popularne izložbe o našem proslavlјenom naučniku Mihajlu Pupinu, sa predavanjem „Pupin-od fizičke do duhovne realnosti“;

3. Dr Aleksandra Petrović, sa predavanjem „Književnost i rokenrol“;

4. Dr Svetlana Slijepčević, SANU, sa predavanjima „Jezička kultura i internet“ i „Superškola“;

5. Branislav Uzelac, sa predavanjem „Carstvo glјiva“.;

6. Naučni bioskop – NOU tim;

7. Centar za promociju nauke sa promocija časopisa „Elementarijum“.

Ulaz je, kao i ranijih godina, besplatan za sve posetioce, a za organizovane posete učenika iz Jagodine i Paraćina obezbeđen je besplatan prevoz redovnom linijom prevoznika EUROLIN iz Paraćina.

 

Tagovi/oznake:

Nema tagova za ovaj članak