Polazna | Aktuelno | Podsticaji registrovanim polјoprivrenim gazdinstvima na području opštine Ćuprija

Podsticaji registrovanim polјoprivrenim gazdinstvima na području opštine Ćuprija

Podsticaji registrovanim polјoprivrenim gazdinstvima na području opštine Ćuprija

Registrovana polјoprivredna gazdinstva u aktivnom statusu na području opštine Ćuprija, i to: fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog polјoprivrednog gazdinstva, preduzetnik, privredno društvo, zemlјoradnička zadruga i srednja škola, mogu ostvariti pravo na podsticaje, pod određenim uslovima koji su definisani sledećim pravilnicima, donetim od strane Ministarstva polјoprivrede i zaštite životne sredine:

-Pravilnik o podsticajima programima za diversifikaciju dohotka i unapređenje kvaliteta života u ruralnim područjima kroz podršku mladim polјoprivrednicima;
-Pravilnik o podsticajima za investicije u preradu i marketing polјoprivrednih i prehrambenih proizvoda i proizvoda ribarstva za nabavku opreme u sektoru mleka, mesa, voća, povrća i grožđa;
-Pravilnik o podsticajima za investicije u fizičku imovinu polјoprivrednog gazdinstva za nabavku novog traktora i
-Pravilnika o podsticajima za investicije u fizičku imovinu polјoprivrednog gazdinstva za izgradnju i opremanje objekata za unapređenje primarne polјoprivredne proizvodnje.

 Podsticaji se utvrđuju u procentualnom iznosu od vrednosti realizovane  investicije u skladu sa zakonom kojim se uređuju podsticaji u polјoprivredi i ruralnom razvoju, odnosno posebnim propisom kojim se uređuje raspodela podsticaja u polјoprivredi i ruralnom razvoju.

Za sve detalјne informacije u smislu uslova i potrebne dokumentacije za prijavlјivanje za podsticaje po osnovu navedenih pravilnika, obratiti se Grupi za privredu i polјoprivredu Odelјenja za privredu, društvene delatnosti i lokalni ekonomski razvoj opštine Ćuprija, kancelarija br. 26 ili na telefon 8470-248 lok. 129.

 Bliže uslove i smernice za planirane investicije, kao i  načine prijavlјivanja za podsticaje možete pogledati u priloženim datotekama, za svaki od pravilnika.

 

Tagovi/oznake:

Nema tagova za ovaj članak