Polazna | Aktuelno | Nizom manifestacija biće obeležen ovogodišnji Dan opštine Ćuprija

Nizom manifestacija biće obeležen ovogodišnji Dan opštine Ćuprija

Nizom manifestacija biće obeležen ovogodišnji Dan opštine Ćuprija

Ovogodišnja proslava 13. oktobra - Dana opštine Ćuprija biće obeležena nizom manifestacija koje će biti održane od 11. do 13. oktobra. 

Kako je i bilo predviđeno, u sredu, 11. oktobra sa početkom u 19 časova, u Muzeju „Horeum Margi – Ravno“ biće otvorena izložba slika Nadežde Petrović, svakako najznačajnije srpske slikarke s kraja 19. i početka 20. veka. 

Već u četvrtak, 12. oktobra, od 17 sati nas očekuje 72. ulična trka „Memorijal Aleksandra Petrovića“, inače najstarija ulična trka u Evropi. Iste večeri lјubitelјi pozorišne umetnosti, u sali Škole za osnovno muzičko obrazovanje, biće u prilici da pogledaju predstavu „Frenki i Džoni“, u kojoj će odnos dvoje usamlјenih sredovečnih lјudi, kroz formu romantične komedije, dočarati Sloboda Mićalović i Igor Đorđević. Početak predstave je zakazan za 20 časova.

Svečana sednica Skupštine opštine Ćuprija zakazana je za petak, od 12 časova, takođe u sali Škole za osnovno muzičko obrazovanje „Dušan Skovran“, dok će pre same sednice, od 11 sati, biti položeni venci i cveće kod spomenika žrtvama Prvog i Drugog svetskog rata. Završnog dana proslave, od 21 sati, na centralnom gradskom trgu biće priređen i koncert Ane Štajdohar.

 

Tagovi/oznake:

Nema tagova za ovaj članak