Polazna | Aktuelno | NOUfest 2018

NOUfest 2018

NOUfest 2018

Šesti Regionalni sajam obrazovanja – NOUfest 2018  biće održan 15. i 16. marta, u Hali sportova “ADA” u Ćupriji, u organizaciji Regionalnog tima podrške za nauku, obrazovanje i umetnost – NOU tim, a pod pokrovitelјstvom opštine Ćuprija.

Pod sloganom „Put znanja - put uspeha”, ovogodišnji NOUfest biće pravo mesto za đake, buduće studente, profesionalce, ali i roditelјe, za upoznavanje sa programima škola i fakulteta iz Srbije, potencijalnim poslodavcima i budućim profesijama, ali i mesto novih znanja, poznanstava i iskustava.

Sajam obrazovanja NOUfest 2018 za posetioce će biti otvoren od 10:00 do 16:00 sati, a svečano otvaranje manifestacije zakazano je za četvrtak u 10:00 sati. 

Glavni program sajma čine prezentacije 39 fakulteta i visokoškolskih ustanova sa svih univerziteta u Srbiji, koji će svoje studijske programe predstavlјati prvog dana sajma, 15. marta. Odlična prilika za sve buduće studente iz Pomoravlјa da se na jednom mestu informišu o uslovima upisa, studijskim programima, stipendijama i drugim mogućnostima koje pružaju visokoškolske ustanove u Srbiji.

U petak, 16. marta,  u okviru NOUfesta, biće održan drugi po redu Sajam zapošlјavanja u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošlјavanje. Svi zainteresovani imaće priliku da ostvare direktan kontakt sa preko 20 poslodavaca koji imaju potrebu za zapošlјavanjem novih kadrova. 

Srednje škole iz Pomoravlјa svoje obrazovne profile predstaviće takođe u petak 16. marta.  Svim budućim srednjoškolcima i njihovim roditelјima, biće dostupne detalјne informacije, koje im mogu pomoći pri upoznavanju sa programima i načinima rada pomoravskih srednjih škola.

Tema ovogodišnjeg sajma obrazovanja je „U šta verujemo” a kroz interesantna predavanja  „Da li je Zemlјa ipak ravna ploča?” i „Verujete li u sve što čujete?” pokušaćemo da otvorimo pitanja kritičkog odnosa prema svakodnevnim informacijama koje dopiru do nas.

Kakav je naš odnos prema sadržajima sa kojima se putem medija svakodnevno susrećemo i koliko date sadržaje preispitujemo stavlјajući ih u realni kontekst naše stvarnosti?

Osim ovih predavanja, prateći program čine:

1. Prezentacija Fondacije Tempus – Erazmus+ sa predavanjima:

Mogućnosti za profesionalno usavršavanje nastavnika i pronalazak partnera kroz Erazmus+ platforme i mreže 

Erazmus+ projekti za mobilnost i saradnju škola 

Sistem podrške nastavnicima u izvođenju aktivnosti karijernog vođenja i savetovanja 

Izbor i planiranje karijere 

Europass: tvoj alat za predstavlјanje znanja i veština

Erazmus+ mogućnosti za mobilnost studenata i mladih

2. Program Dostignuća mladih sa predavanjem:

Preduzetništvo mladih i rad učeničkih kompanija

3. Dr Jelena Radovanović I Vladan Mladenović sa predavanjem:

IKT podrška i vršnjačko učenje u nastavi prirodnih nauka

 

Ulaz je, kao i ranijih godina, besplatan za sve posetioce, a za organizovane posete učenika iz Jagodine i Paraćina obezbeđen je besplatan prevoz redovnom linijom prevoznika EUROLIN iz Paraćina.

 

 

Tagovi/oznake:

Nema tagova za ovaj članak