Polazna | Aktuelno | Načinjen prvi veliki korak ka izgradnji mosta na Moravi

Načinjen prvi veliki korak ka izgradnji mosta na Moravi

Načinjen prvi veliki korak ka izgradnji mosta na Moravi

Javno preduzeće  „Putevi Srbije“ raspisalo je Poziv za podnošenje ponuda za izradu Idejnog projekta sa studijom opravdanosti izgradnje mosta preko reke Velike Morave i pristupnih saobraćajnica u Ćupriji. 

U pozivu za ovu javnu nabavku stoji da rok za podnošenje ponuda ističe u petak, 22. februara 2019. godine, a da će javno otvaranje ponuda biti izvršeno istog dana u prostorijama JP „Putevi Srbije“ u Beogradu.

Ninoslav Erić, predsednik Opštine Ćuprija, ovim povodom kaže da je lokalna samouprava u prethodnom periodu intenzivno radila na tome da se počne sa izradom projekta koji je sada i zvanično u budžetu JP „Puteva Srbije“, i ističe da je Opština Ćuprija već završila izmene i dopune Plana detalјne regulacije gradskog naselјa Ćuprija, što je bio jedan od uslova da se krene u izradu projektno-tehničke dokumentacije za most.

Predsednik Erić još jednom iskazuje svoje uverenje da će novi most na Velikoj Moravi imati nemerlјiv uticaj na razvoj Ćuprije, a realna predviđanja govore da bi njegova izgradnja mogla da počne već 2020. godine.

Inače, gvozdeni most na Moravi kod Ćuprije izgrađen je pre punih 88 godina i predstavlјa „usko grlo“ na regionalnom putu Jagodina-Ćuprija-Paraćin, saobraćajnici koja predstavlјa alternativni drumski pravac na Koridoru 10. 

Tagovi/oznake:

Nema tagova za ovaj članak